Om bloggen

Välkommen till bloggen om livet i Second Life.

Second Life som funnits på internet sen 2003 och jag flyttade in i början av 2007.

Second Life brukar beskrivas som en gigantisk tredimensionell värld där utvecklarna Linden Lab i princip bara tillhandahåller land att bygga på – allt annat i Second Life skapas av dess invånare. Second Life är inget spel, det finns inga uppdrag att lösa, inga poäng att samla, inga nya nivåer att ta sig till. Inte i traditionell mening i alla fall. Men har du spelat datorspel känner du igen mycket. Första gången du loggar in skapar du dig en så kallad ”avatar”, en persona eller spelfigur om du så vill. Du styr och avataren är dina ögon, händer och kropp i den här världen.

Att använda Second Life är gratis, på samma sätt som mycket annat på internet är gratis. Men att det inte kostar något att använda Second Life betyder inte att det inte finns en livlig handel och ekonomi i Second Life. Det går att växla in riktiga pengar till ”Linden dollar” och på samma sätt växla tillbaka åt andra hållet. Det går alldeles utmärkt att både göra av med och tjäna pengar i Second Life.
Det valet gör man helt själv 😉

Mer än någonting annat är Second Life ändå en värld att umgås i, en värld att mötas i, en värld där man kan lära känna andra människor, utforska, lära av varandra, bygga, skapa, utforska, uppleva – en värld att vara tillsammans i.

/Ix Heron

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s